Lähde Kajasuolle 13.9.

Haminan läntisimmässä kolkassa sijaitseva Kajasuo muodostaa Kouvolan puolelle kuuluvan Lamminsuon kanssa suuren monimuotoisen ja arvokkaan kokonaisuuden. Se on Kaakkois-Suomen suurin suojelematon ja pitkälti luonnontilainen suohelmi.

Lähde mukaan alkuillan retkelle keskiviikkona 13.9. Kokoontuminen on klo 17 Kajasuon itäpuolella olevan Kajapirtin viereisellä pysäköintialueella. Mukana retkellä on kymenlaaksolainen suoasiantuntija Markku Suoknuuti. Tutustumme aluksi ainakin suon etäiseen osaan, joka kuuluu kokonaisuudessaan Haminan kaupunkiin. Käymme myös läheisellä alueella, jota on suunniteltu aurinkovoimala-alueeksi. Lopuksi nautimme sopivassa paikassa eväitä. Retken kesto on noin kaksi tuntia.  Ota mukaan kumisaappaat tai vastaavat vettä kestävät jalkineet, sopiva vaatetus ja päähine sekä omat eväät.

Ajo-ohje kokoontumispaikalle Haminan ja Sippolan suunnasta. Aja ensin Metsäkylän keskustaan, josta käännyt kohti Ylänummea. Aja 3 – 4 km ja käänny oikealle Sydänmaantielle, jota ajat noin 2 km. Käänny oikealle tienristeyksessä, jossa on postilaatikko nimellä Mulari. Aja kyseistä nimetöntä tietä noin 1 km kunnes saavut Kajapirtille.

Jos tulet Leikarin tai Kouvolan suunnalta, niin käännyt Ylänummella kohti Metsäkylää. Aja noin 7 kilometriä ja käänny vasemmalle Sydänmaantielle. Jatka ylläolevien ohjeiden mukaan.

Suosithan kimppakyytejä monesta hyvästä syystä. Eräs niistä on se, että parkkitilaa on melko rajoitetusti Kajapirtin luona. Retken järjestävät SLL:n Kaakkois-Kymen yhdistys ja Haminan seudun Vihreät.