Lintumuuton aikaan Virolahti, Hamina ja Kotka saavat suuren huomion harrastajien myötä (joka näkyy myös elinkeinoelämässä). Alueemme yhdistetäänkin vahvasti lintuihin. Tältäkin keväältä Tiiraan on kirjattuja havaintoja Haminasta tullut mm. mustakurkku-uikusta, heinätavista, jalohaikarasta, merikihusta, mustatiirasta, käenpiiasta, peukaloisesta, kuhankeittäjästä ja monesta muusta.

Hamina tekee lainmukaiset luonto- ja ympäristöselvitykset toiminnassaan sen mukaan mitä laki vaatii.
Esitämme, että astumme askeleen eteenpäin, osoitamme lintuystävällisyytemme ja huomioimme kaikessa toiminnassamme vaikutukset moninaiseen linnustoomme. Tähän ehdotamme avuksi jo aktiivisten lintuharrastajayhdistysten verkostoa ja asiantuntemusta, jotta heidän antamat tiedot linnuille merkittävistä asuinalueista osattaisiin huomioida paremmin toiminnassamme. Toivomme, että jatkossa ei tikkametsät uhraannu ihmisten maisemankaipuun takia tai törmäpääskyjen asuinsijat uimarantahiekan vuoksi.

Haminassa 13.6.2023
Vihreiden valtuustoryhmä